Korea Forbud mot retur av engangsplast.

Korea Forbud mot retur av engangsplast.

Ä«Æä¿¡¼ ÀÏȸ¿ëÇ° »ç¿ë ¸øÇÑ´Ù¡¦À§¹ÝÇÒ °æ¿ì °úÅ·á óºÐ

En arbeider renser krus på en kaffebar i Seoul, torsdag.Forbudet mot bruk av engangskopper for butikkkunder kom tilbake etter to års pause.(Yonhap)

Etter en to-års pause under pandemien, har Korea brakt tilbake forbudet mot engangsprodukter i butikk i matservicebedrifter, noe som har forårsaket blandede reaksjoner fra ansatte, kunder og miljøaktivister.

Fra og med fredag ​​kan kunder som spiser på restauranter, kafeer, matboder og barer ikke bruke engangsprodukter, inkludert plastkopper, -beholdere, spisepinner og tannpirkere.Produktene vil kun være tilgjengelige for takeaway eller leveringstjenester.

Forbudet, som opprinnelig ble innført i august 2018, ble satt på vent i to år for å hindre spredning av covid-19 i første halvdel av 2020. Miljødepartementet har imidlertid brakt forbudet tilbake for å regulere den skyhøye mengden plastavfall .

"Det vil være frustrerende for meg når kunder klager over at de ikke kan bruke engangskopper," sa Kim So-yeon, som jobber deltid på en kaffebar i Seoul sentrum.

«Det var alltid klager fra kunder når det var påbudt å kun bruke gjenbrukbare kopper.Dessuten ville vi trenge flere folk til å vaske kopper, sa Kim.

Noen er bekymret for at redusert bruk av engangsprodukter kan føre til overføring av covid-19 ettersom pandemien fortsetter.

"Korea er på sin verste krise i pandemien.Er dette virkelig det rette tidspunktet?»sa en kontorarbeider i begynnelsen av 30-årene."Jeg forstår behovet for å beskytte miljøet, men jeg er ikke sikker på om kaffekopper er det virkelige problemet."

I mellomtiden uttrykte også leder for presidentens overgangskomité, Ahn Cheol-soo, skepsis til forbudet, og sa at det burde utsettes til etter pandemien.

"Det er åpenbart at det vil oppstå krangel med kunder som krever engangskopper av bekymring for COVID-19 og bedriftseiere som prøver å overtale kunder på grunn av bøtene," sa Ahn på et møte som ble holdt mandag."Jeg ber myndighetene om å utsette forbudet mot engangsplastbeger til COVID-19-situasjonen er løst."

Etter Ahns anmodning kunngjorde miljødepartementet onsdag at matserveringsbedrifter vil være fritatt for bøter inntil viruskrisen er løst.Forskriften vil imidlertid opprettholdes.

«Forskriften vil begynne fra fredag.Men det vil være til informasjonsformål inntil COVID-19-situasjonen er løst, heter det i kunngjøringen."Bedrifter vil ikke bli bøtelagt for brudd på regelverket, og vi vil jobbe med ytterligere veiledning."

Når Miljødepartementet tar et skritt tilbake, argumenterer miljøaktivister for at forbudet er nødvendig.

I en uttalelse utstedt torsdag uttrykte aktivistgruppen Green Korea tvil om at engangskopper ble oppsøkt på grunn av bekymringer om COVID-19.De påpekte at hvis de var bekymret for å fange viruset fra gjenbrukte kopper, bør tallerkener og bestikk som brukes til spisekunder på restauranter, ifølge logikken også være engangs.

"Presidentens overgangskomité bør prøve å lindre bekymringene til kunder og bedriftseiere, og informere dem om at bruk av flerbruksprodukter ikke vil føre til spredning av viruset," het det i uttalelsen.Korea Disease Control and Prevention Agency har allerede kunngjort at faren for infeksjon gjennom mat og beholdere er «veldig lav».

Til tross for forsikringene, er kundene fortsatt bekymret for ulempene forbudet kan medføre for deres daglige liv.

«Det er vanskelig.Jeg er klar over at vi bruker for mange engangskopper.Jeg har tre eller fire drikker (om dagen) om sommeren, noe som betyr at jeg kaster nesten 20 kopper i uken, sier Yoon So-hye, en kontorarbeider i 20-årene.

"Men jeg foretrekker plastkopper til engangsbruk siden de er mer praktiske, sammenlignet med å bruke krus i butikken eller ta med min egen glass," sa Yoon."Det er et dilemma mellom bekvemmelighet og miljø."

Miljøverndepartementet skal gå videre med sin ordning for å redusere engangsprodukter og stramme inn regelverket innen tid.

Etter at COVID-19-situasjonen i Korea har forbedret seg, vil virksomheter som bryter forskriften bli bøtelagt mellom 500 000 won ($412) og 2 millioner won avhengig av hyppigheten av bruddet og størrelsen på butikken.

Fra 10. juni må kundene betale et depositum på mellom 200 won og 500 won per engangskopp på kaffebarer og fastfood-franchiser.De kan få tilbake pantet etter å ha levert de brukte koppene til butikkene for gjenvinning.

Regelverket vil bli ytterligere styrket fra 24. november ettersom serveringsvirksomheter får forbud mot å dele ut papirkopper, plastsugerør og røreverk til spisende kunder.

 

Matservering skal ikke koste jorden.

Zhiben, forpliktet til å realisere den bærekraftige utviklingen av mennesket og naturen av skjønnheten til industriell sivilisasjon, gir deg én-stopp-løsning for øko-pakker.

Flere trender fra www.ZhibenEP.com


Innleggstid: 01-04-2022